Click!

Pune pret pe viata. Traficanti.ro

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Tot ce trebuie sa faci pentru a putea spune ca ai cu adevarat un blog - Partea II - Realizarea si instalarea un blog in WordPress

Salut!

Acesta este al II-lea tutorial din seria despre cum sa faci un blog.Acest tutorial se axeaza pe ideea de a face un blog.

Vom incepe prin a explica ce vom folosi pentru blog.Urmand ca dupa sa il descarcam si instalam pe un server.
Pentru blog vom folosi WordPress.WordPress este un CMS foarte bun cu care se poate face mai mult decat un blog.Cu el se pot realiza retele de socializare pana la site-uri cu intrebari.Desi foarte dezvoltat este gratuit.Noi nu vom vorbi despre acel blog gazduit de WordPress.Ci acela gazduit de noi pe un server.Pentru acest tutorial eu voi folosi Xampp.Voi ve-ti uploda pe un server cu FilleZila sau alt program similar.Acum sa incepem descarcarea si instalarea.

Pentru inceput intram pe http://wordpress.org/ si descarcam ultima versiune.













In descarcati pe calculator si in dezarhivati cu WinRar sau alt program.Va rezulta un folder numit wordpress pe care il ve-ti urca pe server.Vom face in curand un tutorial si cu un astfel de program cu ajutorul caruia puteti uploda ceva pe un server.Bine deci eu o voi pune in fisierul Xampp.Acum vom lansa site-ul.In tutorialul in care v-am aratat cum achizitionam un domeniu .ro .Daca mai tineti minte am ales ca domeniu supertutoriale.ro .Desi nu am cumparat acest domeniu vom presupune ca il am.Deci intram pe site.Iar ca o informatie,atunci cand in puneti pe server va recomand sa nu il puneti cu tot cu fisierul wordpress,adica sa puneti doar continutul.Eu nu voi face asta deoarece este doar un test dar daca voi o ve-ti face atunci cand cineva acceseaza site-ul va fi intampinat direct de blog si nu de altceva.Bine.Daca a fost pus pe server bine va trebui sa va intampine ceva asemenator cu imaginea de mai jos,iar daca nu va aparut asa macar ceva asemanator.












Acum  dam click pe butonul Create a Configuration File iar apoi Let`s go! .Acum va trebui sa adaugam baza de date.Voi intrati la voi pe server unde sundeti gazduit in Panel si mergeti la Database si creati una.Eu o voi crea in PhpMyAdmin si o voi completa.Acelasi lucru ve-ti face si voi.














Trebuie completat cam asa:

Database name: numele bazei de date
User Name: numele utilizatorului bazei de date
Password: parola de la userul bazei de date
Database host: unde este gazduita baza de date(daca sunteti pe un server nu va fi localhost,localhost reprezinta hostul tau de acasa fiind imposibil de spart)
Table Prefix: daca folosesti o bazade date la mai multe scripturi sau site-uri care au nevoie,pentru a nu fi scrise fisiere unul peste altul se foloseste un tabel pentru a separa o baza de date in 2 sau mai multe.

Acum apasam Submit.Iar acum apasam pe Run the install.Daca totul a mers bine pana acum ar trebui sa arate cam asa:
















Aici e simplu.

Site title: titlul site-ului
Username: numele de utilizator al administratorului principal
Password twice: aici puneti parola iar apoi o mai repetati odata
Your E-mail: puneti emailul
Iar la Privacy este foarte interesant.Va intreaba daca lasati ca motoarele de cautare sa va indexeze site-ul.Lasati asa va recomand.Daca debifati nu ve-ti aparea in viata voastra pe Google,Yahoo sau orice alt motor de cautare.
Acum apasam pe LogIn si punem ID si parola pentru a ne conecta.Iar acum vom intra pe server si vom sterge fisierul install pentru a nu putea fi aflata baza de date respectiv stricat site-ul.

Multumesc si sper ca va placut!Succes cu blog-ul!!!

In urmatorul tutorial va voi arata cateva pluginuri importante si cum instalam o tema sau un plugin urmand ca in ultimul tutorial sa va spun cum sa deveniti foarte cunoscut si apreciat de motoarele de cautare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu